آجیل سلامت، ترکیبات و خواص آن

آجیل و مغزها غذاهای طبیعی با ارزشی هستند که طبیعت از آنها برای یادآوری این نکته استفاده می کند که همه چیزهای خوب نباید بزرگ باشند و چیزهای کوچک خوبی مانند آجیل وجود دارد. دانه های ریز که نه تنها حاوی ترکیبات مفید برای قلب هستند، بلکه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی خاص و مفید مورد نیاز بدن هستند.

در این مقاله از مجله سلامت آسنات در مورد آجیل سلامتی، فرمولاسیون آجیل سلامت و خواص آن ها صحبت خواهیم کرد. آجیل سلامت ترکیبی عالی از مجموعه ای از آجیل ها و دانه های خوشمزه است که به طور منحصر به فردی بر سلامت ما تأثیر می گذارد و بدنی سالم به ارمغان می آورد.

مواد لازم برای آجیل سالم

از آنجایی که آجیل کالری بالایی دارد، کنترل میزان پروتئینی که هنگام خوردن تنقلات پرکالری مانند آجیل به بدن شما وارد می شود بسیار مهم است. بنابراین، بهتر است غلاتی را انتخاب کنید که نه تنها کالری کمتری دارند، بلکه حاوی پروتئین بیشتری نیز هستند تا میزان کالری در رژیم غذایی شما متعادل شود. آجیل ها یکی از سالم ترین میان وعده ها برای متعادل کردن کالری در رژیم غذایی شما هستند.

در ادامه به ترکیب آجیل های سالم و خواص آن ها خواهیم پرداخت.

کنجد

کنجد:

همه ما کنجد را به عنوان چاشنی فوق العاده برای غذاهای مختلف یا حتی تنقلات روزمره مانند نان می شناسیم، اما این دانه کوچک در طب سنتی ایران جایگاه ویژه ای دارد و برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود. دانه های کنجد به دلیل داشتن منیزیم از دیابت پیشگیری می کنند. همچنین به دلیل داشتن آهن برای درمان کم خونی مناسب است و به دلیل آنتی اکسیدان ها و چربی های غیراشباع آن نه تنها سلامت قلب را تقویت می کند، بلکه از سرطان نیز پیشگیری می کند. فیبر کنجد نه تنها عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد، بلکه یک انتخاب عالی برای رژیم های کاهش وزن است زیرا اشتهای کاذب را در افراد چاق از بین می برد. جالب است بدانید که کنجد عمدتاً در غذاهای آسیایی و خاورمیانه استفاده می شود و یکی از قدیمی ترین چاشنی های شناخته شده است که قدمت آن به ۱۶۰۰ سال قبل از میلاد می رسد.

شاهدانه
شاهدانه

شاهدانه:

حشیش یکی از قدیمی ترین دانه های کشف شده توسط انسان است و مصرف آن بسیار قدیمی است، اما امروزه با وجود اینکه در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود و دارای خواص فراوانی است، کمتر مورد استفاده قرار می گیرد و در محصولات مخلوط جایی ندارد. این دانه ریز فواید زیادی برای زنان باردار دارد. حشیش در دوران بارداری برای پیشگیری و درمان استفراغ و حالت تهوع شدید استفاده می شود و به دلیل خاصیت تسکین دهنده درد، گزینه بسیار خوبی برای تسکین درد پس از زایمان است. این دانه نه تنها سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، بلکه از بیماری های صعب العلاج مانند سرطان، بیماری های قلبی و قند خون نیز پیشگیری می کند. علاوه بر این، شاهدانه حاوی فیبر محلول و نامحلول است، عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد و وزن را کاهش می دهد.

سویا:

سویا یکی از غذاهای اصلی جهان است و میلیون ها نفر را تغذیه می کند. این دانه بومی آسیای شرقی است. این دانه دارای دو برابر پروتئین و روغن کمتری نسبت به سایر غلات رایج است. سویا به دلیل محتوای پروتئین بالایی که دارد همان غذایی است که گیاهخواران به جای گوشت از آن استفاده می کنند. افزودن سویا به رژیم غذایی می تواند اثرات مثبتی برای سلامتی داشته باشد. پروتئین سویا می تواند سلامت قلب، کاهش کلسترول خون و فشار خون بالا را بهبود بخشد. از جمله فواید سویا برای زنان کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه و همچنین کاهش عوارض جانبی یائسگی مانند گرگرفتگی و تغییرات خلقی است. علاوه بر این، درد قفسه سینه در دوران قاعدگی را تسکین می دهد. از سوی دیگر، داشتن منبع غنی آهن برای زنان و دخترانی که دچار کم خونی و کمبود آهن هستند، انتخابی عالی است.

هسته دانه کدو تنبل:

هسته تخم کدو منبع عالی از چربی های سالم و مواد معدنی مورد نیاز بدن مانند منیزیم است. منیزیم فشار خون را کاهش می دهد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. علاوه بر این، سطح قند خون را در افراد دیابتی تنظیم می کند. به علاوه غلات به دلیل داشتن آهن برای کم خونی مناسب بوده و به دلیل داشتن روی و مس برای پوست و مو بسیار مفید است. از دیگر خواص آن می توان به تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از انواع سرطان، بهبود خلق و خو و افزایش انرژی بدن اشاره کرد. خوشبختانه در بین ما ایرانی ها تخم کدو به استثنای آجیل های سالم رایج است و بسیاری از ما این دانه ها را به صورت مخلوط یا حتی جداگانه مصرف می کنیم.

تخمه کدو
کدو و هسته دانه کدو

عدس:

عدس یکی دیگر از گیاهان غنی از پروتئین گیاهی است و همچنین منبع بسیار خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی است که اثرات بسیار خوبی بر سیستم گوارش، سلامت قلب، کاهش فشار خون و تنظیم قند خون دارد. از خواص اصلی آن می توان نام برد. در درمان کم خونی، زیرا عدس به دلیل داشتن آهن بالا به عنوان یکی از غذاهای خونساز شناخته شده و حتی از بروز آن جلوگیری می کند.

پست های مرتبط